Dag van het Kasteel

05 juni 2017 10:00 - 17:00

Wat is er mooier en spannender dan een kasteel? Het zijn indrukwekkende, statige of juist sierlijke gebouwen. Architectonische hoogstandjes bovendien. Maar een kasteel staat niet alleen. Er is vaak zoveel bijzonders te ontdekken rondom het hoofdgebouw: prachtige bouwhuizen of de voorburcht, een put, tuinornamenten, een eenzame boom, opgravingen, aangelegde vergezichten en veel meer. Beleef dit allemaal in Kasteel de Keverberg!

De muziek tijdens deze dag wordt verzorgd door de Troubadours Ton, Hans en Paul!
Ton Custers komt uit Swalmen. Hij is schrijver van beleidsnota’s en bedenker van spellen. Daarnaast schrijft hij liedjes, opera’s, musicals en treedt heel vaak op in steeds wisselende samenstellingen. Hij maakt vanaf 1982 dialectmuziek van rock tot luistermuziek. Zijn motto luidt: Es te ‘t neet gluifs, mós se ’t neet zinge. Hij brengt geloofwaardige verhalen op melodie.

Hans Emmen komt uit Maastricht. Hij werkt als orthopedisch schoenmaker. Met zijn Hans Emmen Trio nam hij al menig CD op. Zijn liedjes zijn een mengeling van tekstuele vondsten, humoristische verhalen en muzikale hoogstandjes. Hij won het Mooi Limburgs Festival en kreeg een onderscheiding van de Nach van ’t Limburgse leed voor zijn eigenzinnige muziek. Zijn liedjes worden ook uitgevoerd door tal van andere artiesten.

Paul Weelen komt uit Kerkrade. Hij is uitgever en schrijver. Hij schreef voor dialectgroepen als Weerwaas, Ramsj, Toepjoep en Oes de Ef het hele repertoire en schreef romans, verhalenbundels en musicals. Hij behaalde prijzen op festivals als Een mooi liedje en kreeg in 2016 de Jo Hansenprijs. Hij was jarenlang de organisator van de LiLiLi-daag.

Het trio treedt sinds 2016 jaar op met een even gevarieerd als geraffineerd repertoire van Limburgstalige liedjes, waarbij ze elkaar ondersteunen en begeleiden met een uitgebreid instrumentarium.

Voor contact over optredens: Paul Weelen, 043-3262414