Den Soeten Inval met de Kwirzengers

02 april 2017 15:00 - 16:00
De Kwirzengers, opgericht in 1989, zijn veelal ook lid van Mannenkoor ”Maas-en-Neergalm” uit Neer. De naam is gekozen naar een kleine waterloop, de Kwir, die haar water via de Neerbeek op de Maas loost. De Kwirzengers streven ernaar om met hun zang het plezier te bevorderen en met de Limburgse teksten de leefde voor ”häör Moodertaal” te stimuleren. Veel teksten van de liedjes zijn afkomstig van lig Huub Brouns en met muziek van de oud muzikaal leider Lou Paffen uit Kerkrade. Buiten de eigen muziek, hebben ze een uitgebreid dialect repertoire!
In mei 1999 is het 10-jarig bestaan van de Kwirzengers gevierd, onder andere met de presentatie van de CD ”Me de Kwirzengers op paad”. Een CD vol leuke, gevoelige luisterliedjes in de Limburgse taal. In 2007 hebben ze hun tweede CD uitgebracht ”De Kwirzengers loate zich huuëre”.
Per editie is er plek voor zo’n 100 gasten. De entree bedraagt € 3,50 en daarmee hebben gasten tevens toegang tot het volledige Kasteel De Keverberg. Kaarten zijn vooralsnog enkel op de zondag zelf verkrijgbaar bij de balie van De Keverberg in Kessel.